Dolgu
Cilt yaşlanma, genetik yatkınlık, alkol ve sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi birçok nedene bağlı olarak kalitesini kaybeder. Bununla beraber cildin elastikiyeti de zaman içerisinde azalarak kırı..

Devamını Oku ->

Sizi Arayalım Formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. En kısa sürede size dönüş yapacağız.

Cilt yaşlanma, genetik yatkınlık, alkol ve sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi birçok nedene bağlı olarak kalitesini kaybeder. Bununla beraber cildin elastikiyeti de zaman içerisinde azalarak kırışıklıklara ve sarkmalara yol açar. Bunun en büyük nedenlerinden birisi hacim kaybıdır. Özellikle yüzdeki dokular inceldikçe çizgiler daha belirgin hale gelmektedir.

Göz çevresi ve ağız çevresi gibi mimiklerin sık kullanıldığı bölgelerde bu çizgiler daha da derinleşir. Yanaklarda incelme sonucunda yine kırışıklıklar, derin çizgiler ve çökmeler görülür. Sonuç olarak yüzünde kırışıklıklar ve çizgiler olan kişiler olduğundan daha yaşlı ve asık yüzlü bir görünüme sahip olurlar.

Teknolojinin ilerlemesi ile geliştirilen dolgular genç ve gergin görünüme tekrar sahip olmaya yardımcı olur. Üstelik bu dolgular vücutta hali hazırda bulunan maddeleri içerdiği için alerjik reaksiyon gelişmesi riski de çok düşüktür. Dolguların en çok tercih edildiği bölgelerden birisi de yüz bölgesidir. Yaklaşık yarım saatlik seans ile yüz bölgesinde önemli miktarda gelişme elde etmek mümkündür.

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolguları kaybolan hacmi sağlamak, çizgileri ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak ve yüz kıvrımlarını güçlendirmek için kullanılan jel benzeri dolgu malzemelerdir. Yüz dolgusu çok ince iğnelere sahip enjeksiyonlar ile cilt altına uygulanmaktadır. Her yıl milyonlarca kadın ve erkek yüz dolgusu ile daha genç ve dinç bir görünüme sahip olmaktadır. Yüz dolguları ile ameliyata gerek kalmadan yüz güldürücü sonuçlar elde etmek mümkün olmaktadır.

Ameliyat olmaktan çekinen ya da ameliyat olamayacak kadar yoğun çalışan kişiler için kısa sürede uygulanabilen ve genellikle iyileşme süreci bulunmayan dolgular hayat kurtarıcı olmaktadır. Dolgu ile yüzde meydana gelen kırışıklıklar ve belirli derecedeki sarkmalar ortadan kaldırılabilmektedir. Üstelik bu uygulamalar ameliyattan çok daha kolay ve çabuk bir şekilde yapılmaktadır. Etkileri de daha kısa sürede ortaya çıkmaktadır.

Yüz Dolgusu Ne Amaçla Kullanılır?

Yüz dolgusunun amacı yüzde meydana gelen yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Yüzdeki kolajen ve elastin gibi bağ dokular yaşın ilerlemesi ile yıkılırlar. Ayrıca yüzdeki yağ dokusu da zamanla kaybolur. Bu da yüzün olduğundan daha çökük görünmesine yol açar. Birçok kişi bu nedenle olduğundan daha yaşlı gözükmektedir. Dolgu uygulamaları ile bu etkiyi tersine döndürmek mümkün olmaktadır.

Dolgu malzemeleri temel olarak cildin katmanları arasındaki boş alanları doldurur. Boşlukların dolması ile yüzde meydana gelen sarkmalar ve kırışıklar ortadan kalkar. Cilt yeniden gergin bir yapıya sahip olur. Günümüzde yüz dolguları birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Üstelik uygulamalar birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu da birçok kişinin tercih etmesinde önemli etmenlerden bir tanesidir.

Yüz Dolgusunun Kullanıldığı Alanlar

Yüz, bir insanda dikkati çeken ilk bölgedir. Bu nedenle yüz bölgesinde meydana gelen değişiklikler kişinin görünüşünü direkt olarak etkilemektedir. Yüzde meydana gelen olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için birçok bölgeye dolgu uygulaması yapılabilmektedir. Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, kirpiklerin ortasında ve alın bölgesindeki çizgiler, yanakta meydana gelen hacim kaybı, şakak bölgesindeki kırışıklıklar, gıdıdaki sarkmalar, burun ve ağız arasındaki çizgiler ile boyun bölgesindeki sarkmalar yüz dolgusu kullanılarak giderilebilmektedir.

Herkesin yüz yapısı farklıdır. Bununla beraber yaşlanmaların etkileri de kişinin kendisini ve cildini farklı şekilde etkilemektedir. İstenen etkinin ortaya çıkması için uygulanan yöntemler de kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle etkili bir değişiklik elde etmek için aynı anda yüzün birden fazla bölümüne dolgu yapılması gerekebilmektedir. Farklı dolgular genellikle tek seansta kombine bir şekilde uygulanabilir.

Yüz Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Yüz dolgusunun kalıcılığı uygulanan dolgu malzemesinin, uygulamanın yapıldığı bölgeye, çizgi ya da kırışıklıkların derinliğine ve hastanın cilt yapısına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle yoğun dolgular ya da derine enjekte edilen dolgular daha uzun süre kalıcılık sağlar ancak bu tüm dolgular için geçerli değildir. Etkinin kalıcılığını artırmak için dolgu uygulaması birkaç seans olarak yapılabilmektedir. Bu şekilde en optimum görünüm de elde edilir.

Doğal dolgular daha kısa sürede erimektedir. Bu nedenle kırışıklıkların ve çizgilerin derinleşmeden yaptırılması tavsiye edilir. Ayrıca ilk kez dolgu yaptıracak olan kişilere de genellikle doğal içeriklere sahip olan dolgular uygulanmaktadır. Sentetik dolgular ise vücut tarafından emilmediği için daha uzun süre kalıcılığını korur. Hastanın kendi vücudunun başka bölgesinden yağ transferi yapılabilmektedir. Yağ transferinde kullanılan yağlar kalıcıdır. Ancak transfer edilen yağların bir kısmı kısa sürede erir. Bu nedenle yağ transferinde normalden biraz fazla miktarda yağ transferi gerçekleştirilir.

Yüz Dolgusu Kimlere Önerilmez?

Yüz dolgusu pratik ve anında etki gösteren uygulama türüdür. Ancak yüz dolgusunun kullanılamadığı durumlar da bulunabilmektedir. Öncelikli olarak dolgu içeriğinde yer alan maddelere alerjisi olduğu bilinen kişilere dolgu uygulaması yapılmamaktadır. Hamile ya da emziren annelerin de uzman hekim onayı almadan bazı dolgu uygulamalarını yaptırmaması gerekmektedir.

Bunun dışında yaşı ilerlemiş kişilerde de dolgu önerilmemektedir. Bu kişilerde cilt elastikiyetini tamamen kaybetmiştir. Ayrıca ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar da aşırı derinleşmiştir. Bu kişilerde dolgu her ne kadar görünümde bir iyileşme yaratsa da istenen etkiyi ortaya koymakta yetersiz kalmaktadır. Cilt deformasyonu fazla olan kişilere cerrahi operasyonlar tavsiye edilmektedir.

Yüz Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Yüz dolgusu uygulamaları son derece basit ve kısa süren yöntemlerdir. İlk olarak enjeksiyon bölgeleri planlanmaktadır. Daha sonra bu bölgelerin uyuşturulması için anestezik krem uygulanır. Dolgu enjeksiyonları oldukça küçük ve ince iğnelere sahip olduğu için genellikle uygulama esnasında herhangi bir rahatsızlık hissi meydana gelmez. Bölge uyuştuktan sonra belirlenen noktalara dolgu uygulaması yapılmaktadır. Her bir uygulama birkaç dakika sürmektedir. Genellikle yüz dolgusu uygulaması tek bir seansta tamamlanmaktadır. Tüm seans yaklaşık 15 - 30 dakika arasında sürmektedir.

Yüz Dolgusu Kalcı Mıdır?

Dolgu uygulamalarının kalıcılığı değişiklik göstermektedir. Uygulamanın yapıldığı bölge, dolgu malzemesinin türü, miktarı, kişinin cilt yapısı ve genel sağlık durumu kalıcılığa etki eden faktörlerdir. Bazı uygulamalarda 6 aya kadar kalıcılık elde edilirken bazı uygulamalarda bu süre 12 aya kadar çıkabilmektedir.

Uygulamanın bir süre sonra tekrarlanması kalıcılığı artırmaya yardımcı olmaktadır. Ciltte meydana gelen sarkmaların, çizgileri ve kırışıklıkların derinleşmiş olması kalıcılığa etki eden bir diğer faktördür. Bu nedenle deformasyonlar daha derinleşmeden dolgu uygulamalarından yararlanmak gerekmektedir. Aksi takdirde istenen etki tam olarak elde edilemediği gibi bu etki aynı zamanda daha kısa süreli olmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Ucuz Yüz Dolgu Maddeleri Neden Tehlikelidir?

Yüz dolgularında kullanılan maddelerin çeşitli değerlendirmelerden geçip laboratuvar testlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Kalitesiz içerikten yapılan ucuz yüz dolgu malzemeleri enjekte edildiği bölgede alerjik reaksiyona ya da enfeksiyona yol açabilmektedir. Özellikle yüz gibi hassas bir bölgede ucuz dolgu malzemeleri ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

İdeal Yüz Dolgu Maddesi İçin Geçerli Olan Şartlar Nelerdir?

İdeal yüz dolgularında güvenirliği kanıtlanmış kaliteli içeriklerin kullanılması gerekmektedir. İdeal yüz dolgularının içerisinde alerjen olmayan doğal maddeler yer almalıdır. Silikon, kolajen, hyaluronik asit bunlardan bazılarıdır. Kolajen ve hyaluronik asit vücutta da doğal olarak bulunduğu için herhangi bir alerjiye neden olmaz. Özellikle FDA tarafından onaylanmış olan dolgu maddeleri tercih edilmelidir. 

Aşağıdaki formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak online randevu oluşturabilirsiniz.