Son yıllarda cerrahi olmayan işlemler sağladıkları avantajlar ile birlikte giderek daha popüler hale gelmektedir. Yaşlanma, hava kirliliği gibi çevresel faktörler, alkol ve sigara kullanımı gibi gündelik alışkanlıklar, yer çekimi etkisi, gün içerisinde maruz kalınan kimyasallar ve daha birçok unsur cilt sağlığı üzerinde yıkıcı etkilere neden olmaktadır.
Zaman içerisinde bu etkiler ciltte sarkmalara, kırışıklıklara ve çizgilere yol açmaktadır. Ciltteki bu deformasyonlar kişinin normalden daha yaşlı, daha mutsuz ve asık suratlı görünmesine neden olur. Bu görünümden kurtulmak cildin yeniden parlak ve gergin olmasını sağlamak için cerrahi olmayan işlemlerden yararlanılmaktadır. Üstelik yüzün yanı sıra saç sağlığının iyileştirilmesinde, zayıflamada ya da vücut şekillendirmede de bu uygulamalar oldukça etkilidir.
Genel olarak ameliyatsız estetik olarak da bilinen bu uygulamaların birçok avantajı bulunmaktadır. Ameliyat süreci birçok kişi için korkutucu olabilmektedir. Bununla beraber ameliyat ve sonrasında iyileşme süreci önemli miktarda zaman almaktadır. cerrahi olmayan işlemler ile benzer sonuçlar çok daha kolay ve çabuk bir şekilde elde edilebilmektedir.
Cerrahi olmayan işlemler invaziv yöntemler olmadığı için iyileşme süreci de bulunmamaktadır. Genellikle hastalar gündelik hayatlarına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Sadece birkaç gün boyunca uygulama alanına özen gösterilmesi yeterli olabilmektedir. Bununla beraber ameliyat olmaktan korkan kişiler için de cerrahi olmayan işlemler önemli bir çözüm haline gelmektedir.
Bu noktada unutulmaması gereken cerrahi olmayan işlemler ile elde edilecek sonuçların kalıcı olmadığı ve kimi zaman operasyon gereksiniminin devam edeceğidir. cerrahi olmayan işlemler uygulamalarda maksimum verimlilik için hasta seçimine dikkat edilmesi şarttır. Cildinde sarkma başta olmak üzere ileri yaşlılık belirtileri görülen kişilerde estetik ameliyatlar tercihten ziyade bir gereklilik halini alır.
Cerrahi Olmayan İşlemler Nedir?
Cerrahi olmayan işlemler herkesin yaptırabileceği kolay, basit ve etkili uygulamalardır. Anestezi uygulanmaması ve vücutta kesi açılmaması nedeniyle ameliyatsız estetik olarak da bilinmektedir. cerrahi olmayan işlemler ile birçok işlem yapılabilmektedir. Yüz germe, cilt sıkılaştırma, göz altı tedavisi, cilt lekelerinin giderilmesi, cilt bakımı ve cilt altı dolgu uygulamaları en sık tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır.
Cerrahi olmayan işlemlerin sunduğu avantajlar ile her geçen yıl daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Üstelik kadınlar kadar erkekler de Cerrahi olmayan işlemlerden yararlanmaktadır. Cerrahi olmayan işlemlerin başlıca avantajları arasında ağrısız olması, genel anestezi ihtiyacı olmadan yapılması, kısa sürede uygulanabilmesi, uygulama sonrasında iyileşme ve dinlenme sürecine ihtiyaç duyulmaması yer alır.
Ayrıca işlemler çok küçük iğneler ile yapıldığı için uygulama alanlarında enfeksiyon görülme riski de çok düşük seviyededir. Cerrahi olmayan işlemler non invaziv ya da minimal invaziv yöntemler olduğu için işlem sonrasında komplikasyon görülme riski de yok denecek kadar azdır. Cerrahi olmayan işlemlerin avantajlarından birisi de istenilen etkinin kısa sürede ortaya çıkmasıdır.
Estetik ameliyatlarda istenilen etkilerin ortaya çıkması için belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu süreç 6 - 12 ayı bulabilmektedir. Cerrahi olmayan işlemlerde ise istenilen etkiler birkaç gün içerisinde ortaya çıkmaktadır. Birden fazla seans içeren uygulamalarda ise genellikle 2 - 3 seans istenilen etkiler gözle görülür hale gelmektedir.
Cerrahi Olmayan İşlemler Hangi Hastalıklarla İlgilenir?
Cerrahi olmayan işlemler çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. cerrahi olmayan işlemlerin en çok kullanıldığı alan yüzde meydana gelen deformasyonların giderilmesidir. Yüzdeki çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmaların giderilmesinde Cerrahi olmayan işlemler önemli bir rol oynamaktadır. Göz çevresi, alın bölgesi, burun ve dudak çevresi, çene bölgesi, boyun ve dekolte bölgesi Cerrahi olmayan işlemlerle gergin, canlı ve genç bir görünüme kavuşturulmaktadır.
Son yıllarda özellikle erkeklerde saç dökülmesine karşı Cerrahi olmayan işlemler da yapılabilmektedir. PRP ya da mezoterapi gibi uygulamalar erkeklerde saç köklerinin beslenmesini ve güçlenmesini sağlayarak saç dökülmelerinin önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır. Çevresel şartlar, genetik yatkınlık ya da hormonal değişikliklere bağlı olarak meydana gelen dökülmelerin önüne mezoterapi uygulaması ile geçilebilmektedir.
Cerrahi olmayan işlemlerin en önemlileri ve en popülerleri dokularda kaldırma etkisi yaratan dolgulardır. Zaman içerisinde cilt hacmini kaybederek sarkmaya ve çökmeye neden olur. Dudak dolgusu, göz altı ışık dolgusu ya da çene dolgusu gibi uygulamalar cilt katmanları arasındaki boşluklar doldurarak cildin hacim kazanmasını ve daha genç görünmesi sağlanmaktadır. Bu sayede meydana gelen kırışıklıklar ve sarkmalar da ortadan kalkar.